Istoric

Statiunea Costinesti  a evoluat dintr-un mic sat pescăresc (1960) într-o destinație de vară, foarte populară printre cei tineri și în special pentru studenți. Un hotel și o serie de complexuri cu vile și bungalouri au fost create în timpul erei comuniste, acestea fiind diferite atât la stil cât și la confort: cele mai luxoase (unde apa curentă mergea permanent iar camerele erau des curățate) erau rezervate elitei utecistilor și pionierilor, unele primind și oaspeți comuniști străini, încât unei părți din litoral i-a rămas, de atunci, porecla de „Golful francezilor”. După 1989, o parte din ele au fost modernizate dar au fost construite și altele noi, inclusiv vile, în special în partea de nord a stațiunii, cu standarde europene moderne. În Evul Mediu localitatea era cunoscută sub denumirea de Stratoni pe vremea bizantinilor, apoi de Mangeapunar pe vremea turcilor, cu o populație modestă de pescari greci  și mai tarziu de lipoveni si de  oieri mocani si tatari.

Plaja

Plaja statiunii Costinesti are o lungime de 1 kilometru, iar latimea sa difera pe anumite sectoare. In zona Obeliscului, plaja este mai lata, insa foarte aglomerata pe timpul verii. In zona de nord, spre Epava, plaja este mai ingusta, acoperita cu nisip fin si marginita de o faleza joasa. Pe plaja exista beach baruri si baze de agrement, sezlonguri si umbrele. Pe timpul verii plaja din Costinesti este gazda unor emisiuni televizate sau sediul unor radiouri importante din tara. Plaja statiunii este vegheata de cele doua simboluri ale Costinestiului – Obeliscul si epava navei Evanghelia, esuata in anul 1960. Cunoscuta ca fiind statiunea tineretului, Costinesti isi primeste oaspetii intr-o atmosfera vesela si foarte animata. Statiunea s-a extins foarte mult in ultimii ani, largindu-si considerabil capacitatea de cazare.

Cazare si masa

In statiunea Costinesti puteti gasi cazare la orice pas. Statiunea este intesata de hoteluri, pensiuni si vile turistice. Statiunea nu are hoteluri de 5 stele, cele mai luxoase locatii fiind Complexul Vox Maris, aflat intr-o zona linistita a statiunii, si Hotelul Stefania, aflat in apropiere de gara, ambele clasificate la 4 stele. Restul hotelurilor din statiune sunt clasificate la 2 si 3 stele si au fost construite, in cea mai mare parte, dupa Revolutie. Hotelul Forum, o emblema a statiunii, este unul dintre putinele hoteluri construite inainte de anii ’90. Statiunea s-a imbogatit in ultimii ani cu numeroase vile si pensiuni turistice, care ofera conditii de cazare foarte bune. Grupurile de tineri pot gasi solutii de cazare ieftine in cadrul vilelor si pensiunilor care dispun de camere cu mai multe paturi. Pe langa restaurantele hotelurilor, statiunea Costinesti dispune de multe locatii in care turistii pot servi masa. Pizzerii, restaurante, terase, fast food-uri, patiserii, toate va ofera produse culinare diverse, care va potolesc foamea in orice moment al zilei.

Distractie si relaxare

Distractia este cuvantul de ordine in statiunea Costinesti. Daca ziua mai toti turistii se ingramadesc pe plaja, incepand de seara si pana in zori terasele, restaurantele si cluburile sunt pline pana la refuz. Petreceri efervescente si concerte incendiare sunt organizate in fiecare seara in discotecile Ring, Tineretului, clubul White Hourse, precum si alte pub-uri. Pentru cei care prefera distractiile mai linistite este disponibil Teatrul de Vara din statiune, locatie in care sunt organizate spectacole de muzica usoara si populara. O plimbare prin statiune va va purta  pasii printre tarabele de suveniruri, in magazinele cu accesorii de plaja si in centrele comerciale ale Costinestiului. Mai multe terenuri de sport sunt disponibile in statiune, iar iubitorii sporturilor naturice pot inchiria ambarcatiuni din bazele de agrement prezente pe plaja. Amatorii de scufundari pot explora lumea subacvatica in zona Epavei, inchiriind echipamente speciale din centrele specializate.